Golf News

wiadomości sportowe z kraju i ze świata

Czy zawodnik otrzyma kartkę za zdjęcie koszulki w czasie Finału Copa America?

Przed nami Finał 46. edycji Copa America. Chyba każdy z nas zna obrazek piłkarza, który po strzeleniu zwycięskiej bramki ściąga koszulkę. Często robi to w euforii, czasem, żeby przybić “piątkę” z kibicami, a jeszcze innym razem bez powodu. Taki zachowanie najczęściej kończy się pokazaniem przez arbitra żółtej kartki.

Jak myślicie, czy i wieczorem na Maracanie zdarzy się taka sytuacja? Sprawdźcie ofertą zakładów wzajemnych z kategorii Rozrywka, jaką prezentuje najmłodszy legalny bukmacher w Polsce czyli BETFAN

Przypomnijmy: wczoraj w meczu o 3 miejsce Leo Messi został ukarań czerwoną kartką. 37. minuta: Messi i obrońca Chile Gary Medel zderzają się ponownie w polu karnym. Medel kilkakrotnie popycha w ramię Messiego, podczas gdy Messi unosi ramiona, aby zasygnalizować sędziemu: “Nic nie robię”. Ale to go nie interesuje. Wyrzuca obu awanturników z boiska. Cholernie ciężka decyzja! Pierwsza czerwona kartka Messiego od 14 (!) lat! Jedyną otrzymał w swoim debiucie w kadrze przeciwko Węgrom (2:1).

Argentyńska gazeta “Clarin” dotarła do protokołu pomeczowego, w którym sędzia tłumaczy wyrzucenie obu piłkarzy z boiska. Mocno odbiega ono jednak od tego, co można było zobaczyć na stadionie.

– Użycie słów i/lub gestów wyzywających, obrażających lub poniżających, prowokujących przeciwnika, gdy piłka nie znajdowała się w grze. Wymierzanie mocnego uderzenia w ramię rywala – napisał w raporcie sędzia, który argumentował tak wyrzucenie Messiego z boiska